یا زهرا(سلام الله علیها)

  • بهار  
    • یا ام ابیها
    در مادر جان
  • خانه 
  • تماس  
  • ورود 

عشق مادر شدن

11 فروردین 1395 توسط بهار

چگونگی ولادت حضرت زهرا

در مورد چگونگی تولد حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها اشاره می کنیم به حدیث مفضل از کتاب ارزشمند امالی شیخ صدوق که ماجرا را به صورت دقیق از زبان امام صادق علیه السلام نقل می نماید و ما را از بقیه سخنها و تواریخ بی نیاز می گرداند:
هنگامی که خدیجه با رسول خدا صلی الله علیه و آله ازدواج کرد، زنان مکه از وی کناره گیری کرده، رفت و آمد خود را با او قطع نمودند. خدیجه از این جهت غمگین شد تا چون به فاطمه حامله شد این جنین در شکم با خدیجه سخن می گفت و خدیجه را دلداری می داد.
چندی از این ماجرا گذشت تا هنگام وضع حمل فاطمه شد. خدیجه کسی را به نزد زنان قریش فرستاد و از آنها خواست تا به خانه او آیند و هنگام ولادت فاطمه او را کمک دهند. ولی زنان برای خدیجه پیغام دادند که تو به سخن ما گوش نکردی و با یتیم ابوطالب که مالی نداشت ازدواج کردی، ما نیز به کمک تو نخواهیم آمد.
خدیجه از این پیغام غمگین شد و در حال غم و اندوه به سر می برد که به ناگاه چهار زن گندمگون بلند قامت را که همچون زنان بنی هاشم بودند، مشاهده کرد که بر وی وارد شدند. خدیجه از دیدن ایشان نگران شد. اما یکی از آن چهار زن به سخن آمده، گفت: ای خدیجه نترس و محزون مباش که پروردگار تو ما را فرستاده و ما خواهران تو هستیم. من ساره همسر ابراهیم خلیل هستم و این آسیه دختر مزاحم (همسر فرعون) است که همدم تو در بهشت خواهد بود و آن دیگر مریم دختر عمران و چهارمی کلثوم دختر موسی بن عمران است. خدای تعالی ما را فرستاد تا در وضع حمل به تو کمک دهیم.
یکی از آنها طرف راست خدیجه و یکی طرف چپ او و دیگری روبروی او و چهارمی پشت سر او نشستند. در آن حال فاطمه سلام الله علیها متولد شد در حالتی که پاک و پاکیزه بود. چون روی زمین قرار گرفت، چنان نوری از او فروتابید که تمام خانه ها را نور داد و در مشرق و مغرب زمین جایی نماند مگر این که همه را روشن کرد و در آنجا تابید. در آن حال ده حورالعین وارد شدند که در دست هر یک از آنها تشت و ابریق بهشتی بود که در آن ابریقها آب کوثر بود و به آن زنی دادند که روبروی خدیجه نشسته بود. پس زهرا علیها السلام را با آب کوثر شست و شو داد و دو جامه سفید بیرون آورد که از شیر سفیدتر و از مشک و عنبر خوشبوتر بود. زهرا را به یکی از آنها پیچید و دیگری را مقنعه او قرار داد. پس حضرت به سخن درآمد و شهادت داد به رسالت پدر بزرگوار خود سیّد انبیاء و شوهر خود سیّد اوصیاء و فرزندان خود:
أشهد أن لا اله الّا اللَّه و أن أبی رسول اللَّه سیّد الانبیاء و أنّ بعلی سیّد الاوصیاء و ولدی سادة الاسباط؛
شهادت می دهم به یگانگی خدا و این که پدرم رسول خدا صلّی اللَّه علیه و آله آقای پیامبران است و شهادت می دهم به این که شوهرم سرور جانشینان و دو فرزندم سرور فرزندان هستند.
پس به هر یک از آن زنها سلام کرد و نام هر یک از آنها را بر زبان جاری کرد و زنان به روی او خندیدند و بشارت دادند و حورالعین نیز یکدیگر را بشارت دادند و بعضی از اهل آسمان بعضی دیگر را به ولایت آن معظمه مژده دادند و در آسمان نوری ظاهر شد که هرگز مانند آن را ندیده بودند.
زنها به خدیجه گفتند: ای خدیجه! این مولود را بگیر در حالتی که پاک و پاکیزه و فرخنده و برکت داده شده است در او و در نسل او. پس خدیجه او را گرفت در حالتی که خوشحال بود و سینه در دهان او گذارد و شیر جاری شد.
رشد و نمو فاطمه سلام اللَّه علیها از رشد خردسالان دیگر سریعتر بود. (1)
بدین ترتیب فاطمه متولد گردید و خدای تعالی این مولود با برکت را که نسل رسول خدا صلی الله علیه و آله از وی در دنیا به جای ماند، به آن حضرت عنایت فرمود و خود نیز چنان که در پاره ای از تفاسیر آمده، مژده آن را در سوره مبارکه کوثر به آن حضرت داد و برای دلداری رسول خدا و دلگرمی آن بزرگوار در برابر دشمنان سرسخت و نیرومندی چون عاص بن وائل سهمی یا ابوجهل و ابولهب که با درگذشت پسران پیغمبر او را «ابتر» و مقطوع النسل خواندند با کمال مهربانی و ملاطفت او را مخاطب ساخته فرمود:
إنا اعطیناک الکوثر فصل لربک وانحر ان شانئک هو الابتر
به یقین ما به تو کوثر (و خیر و برکت فراوان) عطا کردیم. پس براى پروردگارت نماز بخوان و قربانى کن. و بدان) دشمن تو به یقین ابتر و بریده نسل است.

                                                       

 نظر دهید »

مادر

11 فروردین 1395 توسط بهار

روز مادر بر مادر مهربا نیها مبارک


 نظر دهید »

مادر مهربان

11 فروردین 1395 توسط بهار

سلام روز زن بر همه مادران مبارک

1459314864images_2_.jpg

 نظر دهید »

مادر مهربانیها

11 فروردین 1395 توسط بهار

مادر هستی



 نظر دهید »

روز زن مبارک

11 فروردین 1395 توسط بهار

روز زن مبارک






 نظر دهید »

زهرا جان

23 اسفند 1394 توسط بهار

زهرا به معناي درخشنده است و از امام ششم، امام صادق (عليه السلام) روايت شده است که: “چون دخت پيامبر در محرابش مي‌ايستاد (مشغول عبادت مي‌شد)، نورش براي اهل آسمان مي‌درخشيد؛ همانطور که نور ستارگان براي اهل زمين مي‌درخشد.”

صدّيقه به معني کسي است که به جز راستي چيزي از او صادر نمي شود. طاهره به معناي پاک و پاکيزه، مبارکه به معناي با خير و برکت، بتول به معناي بريده و دور از ناپاکي، راضيه به معناي راضي به قضا و قدر الهي و مرضيه يعني مورد رضايت الهي.

کنيه‌هاي فاطمه (عليها السلام) نيز عبارتند از ام الحسين، ام الحسن، ام الائمه، ام ابيها و…

ام ابيها به معناي مادر پدر مي‌باشد و رسول اکرم (صلي الله عليه و آله و سلم) دخترش را با اين وصف مي‌ستود؛ اين امر حکايت از آن دارد که فاطمه (عليها السلام) بسان مادري براي رسول خدا بوده است. تاريخ نيز گواه خوبي بر اين معناست؛ چه هنگامي که فاطمه در خانه پدر حضور داشت و پس از وفات خديجه (سلام الله عليها) غمخوار پدر و مايه پشت گرمي و آرامش رسول خدا بود و در اين راه از هيچ اقدامي مضايقه نمي‌نمود، چه در جنگها که فاطمه بر جراحات پدر مرهم مي‌گذاشت و چه در تمامي مواقف ديگر حيات رسول خدا.

 نظر دهید »

مادرعشق

23 اسفند 1394 توسط بهار

تغسيل و تدفين

مردم مدينه پس از آگاهي از شهادت فاطمه (عليها السلام)، در اطراف خانه آن بزرگوار جمع گشتند و منتظر تشييع و تدفين فاطمه (عليها السلام) بودند؛ اما اعلام شد که تدفين فاطمه (عليها السلام) به تأخير افتاده است. لذا مردم پراکنده شدند. هنگامي که شب فرا رسيد و چشمان مردم به خواب رفت، امام علي (عليه السلام) بنا بر وصيت فاطمه (عليها السلام) و بدور از حضور افراد، به غسل بدن مطهر و رنج ديده همسر خويش پرداخت و سپس او را کفن نمود. هنگامي که از غسل دادن او فارغ شد، به امام حسن و امام حسين (عليهما السلام) (در حالي که در زمان شهادت مادر هر دو کودک بودند.) امر فرمود: تا عده‌اي از صحابه راستين رسول خدا (صلي الله عليه و آله و سلم) را که البته مورد رضايت فاطمه (عليها السلام) بودند، خبر نمايند تا در مراسم تدفين آن بزرگوار شرکت کنند. (و اينان از 7 نفر تجاوز نمي‌کرده‌اند). پس از حضور آنان، امير مؤمنان بر فاطمه (عليها السلام) نماز گزارد و سپس در ميان حزن و اندوه کودکان خردسالش که مخفيانه در فراق مادر جوان خويش گريه مي‌نمودند، به تدفين فاطمه (عليها السلام) پرداخت. هنگامي که تدفين فاطمه (عليها السلام) به پايان رسيد، رو به سمت مزار رسول خدا (صلي الله عليه و آله و سلم) نمود و گفت:

“سلام بر تو اي رسول خدا، از جانب من و از دخترت؛ آن دختري که بر تو و در کنار تو آرميده است و در زماني اندک به تو ملحق شده. اي رسول خدا، صبر و شکيبايي‌ام از فراق حبيبه‌ات کم شده، خودداريم در فراق او از بين رفت… ما از خداييم و بسوي او باز مي‌گرديم… به زودي دخترت، تو را خبر دهد که چه سان امتت فراهم گرديدند و بر او ستم ورزيدند. سرگذشت را از او بپرس و گزارش را از او بخواه که ديري نگذشته و ياد تو فراموش نگشته…”

امروزه پس از گذشت ساليان متمادي همچنان مزار سرور بانوان جهان مخفي است و کسي از محل آن آگاه نيست. مسلمانان و بخصوص شيعيان در انتظار ظهور امام مهدي (عجل الله تعالي فرجه الشريف) بزرگترين منجي الهي و يازدهمين فرزند از نسل فاطمه (عليها السلام) در ميان ائمه مي‌باشند تا او مزار مخفي شده مادر خويش را بر جهانيان آشکار سازد و به ظلم و بي عدالتي در سراسر گيتي، پايان دهد.

مقام حضرت زهرا (عليها السلام) و جايگاه علمي ايشان

فاطمه زهرا (عليها السلام) در نزد شيعيان اگر چه امام نيست، اما مقام و منزلت او در نزد خداوند و در بين مسلمانان به خصوص شيعيان، نه تنها کمتر از ساير ائمه نيست، بلکه آن حضرت همتاي امير المؤمنين و داراي منزلتي عظيم‌تر از ساير ائمه طاهرين (عليهم السلام) مي‌باشد.

اگر بخواهيم مقام علمي فاطمه (عليها السلام) را درک کنيم و به گوشه‌اي از آن پي ببريم، شايسته است به گفتار او در خطبه فدکيه بنگريم؛ چه آنجا که استوارترين جملات را در توحيد ذات اقدس ربوبي بر زبان جاري مي‌کند، يا آن هنگام که معرفت و بينش خود را نسبت به رسول اکرم آشکار مي‌سازد و يا در مجالي که در آن خطبه، امامت را شرح مختصري مي‌دهد. جاي جاي اين خطبه و احتجاجات اين بانوي بزرگوار به قرآن کريم و بيان علت تشريع احکام، خود سندي محکم بر اقيانوس بي‌کران علم اوست که متصل به مجراي وحي است (قسمتي از اين خطبه در فراز آخر مقاله خواهد آمد). از ديگر شواهدي که به آن وسيله مي‌توان گوشه‌اي از علو مقام فاطمه (عليها السلام) را درک نمود، مراجعه زنان و يا حتي مردان مدينه در مسائل ديني و اعتقادي به آن بزرگوار مي‌باشد که در فرازهاي گوناگون تاريخ نقل شده است. همچنين استدلالهاي عميق فقهي فاطمه (عليها السلام) در جريان فدک (که مقداري از آن در ادامه ذکر خواهد گرديد)، به روشني بر احاطه فاطمه (عليها السلام) بر سراسر قرآن کريم و شرايع اسلامي دلالت مي‌نمايد.

مقام عصمت

در بيان عصمت فاطمه (عليها السلام) و مصونيت او نه تنها از گناه و لغزش بلکه از سهو و خطا، استدلال به آيه تطهير ما را بي‌نياز مي‌کند. ما در اين قسمت جهت جلوگيري از طولاني شدن بحث، تنها اشاره مي‌نماييم که عصمت فاطمه (عليها السلام) از لحاظ کيفيت و ادله اثبات همانند عصمت ساير ائمه و پيامبر است.                                                                  


 نظر دهید »

هیچ پیمبری نبود اگر نبود فاطمه

23 اسفند 1394 توسط بهار

فاطمه (س) پس از پیامبر :

با وفات پیامبر اکرم (ص)، فاطمه(س) غرق در سوگ و ماتم شد. از یک طرف نه تنها پدر او بلکه آخرین فرستاده خداوند و ممتازترین مخلوق او، از میان بندگان به سوی خداوند، بار سفر بسته بود. هم او که در وجود خویش برترین مکارم اخلاقی را جمع نموده و با وصف صاحب خلق عظیم، توسط خداوند ستوده شده بود.

بیماری فاطمه (س)و عیادت از او :

سرانجام فاطمه بر اثر شدت ضربات و لطماتی که به او بر اثر هجوم به خانه‌اش و وقایع پس از آن وارد گشته بود، بیمار گشت و در بستر بیماری افتاد . گاه به زحمت از بستر برمی‌خاست و کارهای خانه را انجام می‌داد و گاه به سختی و با همراهی اطفال کوچکش، خود را کنار تربت پیامبر (ص)می‌رساند و یا کنار مزار حمزه عموی پیامبر (ص) و دیگر شهدای احد حاضر می‌گشت و غم و اندوه خود را بازگو می‌نمود.

در چنین روزهایی بود که ابابکر و عمر به عیادت حضرت آمدند. هر چند در ابتدا فاطمه (س) از آنان رویگردان بود و به آنان اذن عیادت نمی‌داد، اما سرانجام آنان بر بستر فاطمه (س) حاضر گشتند. فاطمه (س) در این هنگام، این کلام پیامبر اکرم (ص) را که فرموده بود: “هر کس فاطمه را به غصب در آورد من را آزرده و هر که او را راضی نماید مرا راضی نموده"، به آنان یادآوری نمود. ابابکر و عمر نیز صدق این کلام و انتساب آن به پیامبر (ص) را تأیید نمودند. سرانجام فاطمه (س)، خدا و ملائکه را شاهد گرفت فرمود: “شما من را به غضب آوردید و هرگز من را راضی ننمودید؛ در نزد پیامبر، شکایت شما دو نفر را خواهم نمود.”

وصیت :

در ایام بیماری، فاطمه (س) روزی امام علی (ع) را فراخواند و آن حضرت را وصی خویش قرار داد و به آن حضرت وصیت نمود که پس از وفاتش، فاطمه (س) را شبانه غسل دهد و شبانه کفن نماید و شبانه دفن کند و احدی از کسانی که در حق او ستم روا داشته‌اند، در مراسم تدفین و نماز خواندن بر جنازه او حاضر نباشند.

شهادت :

سرانجام روز سوم جمادی الثانی سال یازدهم هجری فرا رسید. فاطمه (س) آب طلب نموده و بوسیله آن بدن مطهر خویش را شستشو داد و غسل نمود. سپس جامه‌ای نو پوشید و در بستر خوابید و پارچه‌ای سفید به روی خود کشید؛ چیزی نگذشت که دخت پیامبر، بر اثر حوادث ناشی از هجوم به خانه ایشان، دنیا را ترک نموده و به شهادت رسید؛ در حالیکه از عمر مبارکش بنا بر مشهور، 18 سال بیشتر نمی‌گذشت و بنا بر مشهور تنها 95 روز پس از رسول خدا در این دنیا زندگی نمود.   

                                                                                    

 نظر دهید »

مادر مهربانیها

23 اسفند 1394 توسط بهار

سپاس خداوندی را که نور را از نور پدید آورد ،
خدایی که به ارجمندی یاد خدا و به فخر و افتخار مشهور و در رنج و سرور سزاوار شکرگذاری است،
درود خدا بر سرور و سالارمان محمد و دودمان پاکش.
وقتی به شما می اندیشم از دست های تهی خویش شرمسار می شوم همراه با بغضی که میهمان دل خسته ام می شود.
کاش می فهمیدم «فطم خلق عن معرفتها» از وجود پربرکت شما سخن می گوید و من هنوز در معرفتت اندر خم یک کوچه ام.
این روزها ماهِ آسمان چه غمگین دنیا را تماشا می کند، چه دلگیر،
گویی غم مصیبتی به گستردگی زمین قلبش را می فشارد
این روز ها فرشته های زمین بال در بال، فوج در فوج به زمین می آیند و ترانه غم می سرایند.
شما ستون استحکام عرشی بانو، این گونه بر زمین نیُفتيد، برخیزيد و گرنه آسمان ها بر زمین سقوط خواهند کرد
برخیز يد و این چنین به دیوار تکیه ندهيد که تمام عالم بر شما اتکا دارد.
شهادت شما آغاز شهادت پی در پی تاریخ بود.
بانوی بی نشان، مزار شما در سینه عاشقان شماست، پس از شما تمام یاس های زمین کبود می رویند،
هنوز صورت آسمان از آن سیلی کبود است.
هنوز بوی در نیم سوخته از کوچه های تنگ مدینه از پشت صفحات غبار گرفته تاریخ به مشام می رسد.
برخیزيد و با همین نیمه جان ِ مجروح بر پیکر زخم خورده کوچه ها جاری شويد.
ای مادر پدر: ای چراغ راهنمای شب های بی ستاره زمینیان،
هنوز خطبه های شورافکن شما ستون های مسجد کوفه را می لرزاند کلمات و آیین های زندگی شما زنده اند
اگر سیره شما فراگیر شود دوباره عطر امامت مشام زمین را اکنده خواهد کرد.
کاش ما را از خواب زمستانی بیدار می کردید .
هنوز باید باشید هنوز اسلام نیازمند خطبه های شماست هنوز غیرت فاطمی پشتوانه ولایت است.
برخیز يد که پسرشما تنهاست بانو. برخیزيد که تاریخ زخم خورده همان دوشنبه است.  

                                                      

 نظر دهید »

مادر جان مرا ببخش که مادر صدایت میزنم

23 اسفند 1394 توسط بهار

یا مادر مهر
با کدامین قلم بی گناهی ، می توان از شما نوشت
یا با کدام زبان بی ریایی میشود شما را خواند
وبا کدامین نوای پاکی می توان شما را سرود
یگانه اید و مظهر مهر خدا
مهر خدایید و مادر تمامی خوبی ها
ام ابیهایید و مادر پدر
یا زهرا سلام الله علیها
قلم از رثا و منقبت شما عاجز است
و کلام قاصر و در بند
به راستی که زیبا گفته اند
که مور ،چه می داند که بردیواره ی اهرام گام بر می دارد یا بر خشتی خام قدم
نوشتن از شما گام زدن در عرش الهی و نظاره جبروت خداست
و به راستی مور ،چه می داند این چیزها را
خس و خاشاکی خود را به دست نسیم کلمات مقدس سپرده
و گستاخانه و بی مهابا از شما می نویسد … ای دردانه خلقت
ببخش مرا که روح و جسم آلوده به گناه خویش را با نام شما تطهیر می کنم
ببخش مرا مادر
آری شما را مادر صدا می زنم با همه جسارت و وقاحت
اما مادر مرا بپذیر و در آغوش گیر
چون شما مادر مهرید
تنها سیدة النساء العالمیند
تنها مادر کائناتید
مگر نه آنکه که خدا خود می گوید لولاک لما خلقت افلاک
پس تنها مادر کائناتید

 نظر دهید »

یا علی جان

23 اسفند 1394 توسط بهار

الهی بشکنه دست مغیره میان کوچه ها بی مادرم کرد

 نظر دهید »

مادر مددی

23 اسفند 1394 توسط بهار

فاطمه همه چیز علی بود 

 

 

       

 نظر دهید »

یا فاطمه جان

23 اسفند 1394 توسط بهار

خدایا مادر ما چقد مظلومه دل دوست و دشمن بحا ل علی سوخت آن شب

 

                                                         

 نظر دهید »

یا زهرا

23 اسفند 1394 توسط بهار

خدایا بحق پهلوی بشکسته مادر فرج فرزندش رو برسون                                  

 

 نظر دهید »

مادر جان

29 بهمن 1394 توسط بهار

فرا رسیدن ایام فاطمیه را به همگی تسلیت عرض مینمایم مارا از دعای خیرتان فراموش نفرماید

 1 نظر
اردیبهشت 1404
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

خبرنامه وبلاگ من

الهم صل علی فاطمة وابیها وبعلها وبنیها وسر المستودع فیها بعدد ما احاط به علمک
  • خانه
  • اخیر
  • آرشیوها
  • موضوعات
  • آخرین نظرات

موضوعات

  • همه
  • بدون موضوع

رتبه

    جستجو

    آرشیوها وبلاگ من

    • فروردین 1395 (5)
    • اسفند 1394 (9)
    • بهمن 1394 (1)
    • بیشتر...

    تبلیغات

    • رتبه بندی و امتیازدهی وبلاگ ها
    • آموزش ویدیویی وبلاگ نویسی
    • تکنیک های افزایش بازدید

    آمار وبلاگ من

    • امروز: 7
    • دیروز: 2
    • 7 روز قبل: 69
    • 1 ماه قبل: 316
    • کل بازدیدها: 7251

    مطالب با رتبه بالا

    • عشق مادر شدن (5.00)
    • مادر جان ()
    • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
    • تماس